NOT KNOWN FACTUAL STATEMENTS ABOUT IVF

Not known Factual Statements About IVF

Not known Factual Statements About IVF

Blog Article

35 yaş altında ikiden az başarısız tüp bebek denemesi olan veya ilk kez tüp bebek tedavisi uygulanan hastalara tek embriyo transfer edilebiliyor..

Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikalı infertilite uzmanı. 1997’den beri kadın hastalıkları ve doğum uzmanı. Özel tıpta yirmi yılı aşkın infertilite deneyimine sahip, tecrübeli infertilite uzmanı. 25 yıllık uluslararası iş deneyimi.

Aşılama kadınlarda bir sorun yoksa erkek tarafından oluşan problemlerde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yapılan bazı araştırmalarla erkeğin sperm hareketliliğine ve sperm sayısına bakılmaktadır. Eğer sperm sayısı 3 milyonun üstünde bir sayı ise çiftlerin aşılama tedavisindeki şansları yüksek oluyor. Eğer kadında tüplerin birinde kapalılık varsa veya yaşı yüksekse şansta bu yönde azalmış oluyor. Aşılama tedavilerinde hamile kalma oranı yüksek gibi düşünülse de başarılı olma oranı aslında %fifteen kadardır.

Spermin Hazırlanması: Erkekten two günden az 5 günden uzun olmayacak şekilde cinsel perhiz sonrasında alınan sperm, laboratuvarda yıkanarak en iyi spermler seçilir.

Yumurta toplama işlemi hastaya bağlı olmak üzere genel ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezide rahim ağzına uygulanan enjeksiyonlar ile ağrı hissi azaltılır. Genel anestezi uygulanacak hastaların işlemden altı saat öncesinden ağızdan beslenmeyi kesmesi gerekmektedir.

Ancak hastalar tedaviye başlamakta genellikle zorlanırlar ve kendilerinde bir sorun olması konusunda kaygı duyarlar. Bu nedenle çoğu hasta tedavi ve Polycystic Ovary Syndrome tetkik öncesinde yumurta takibi yaptırıp ilişki takvimi almak ister. Bu noktada biz hekimler hastalarımıza doğru bilgilendirmeyi yaparız ancak hastamızın talebine dikkat etmeye de özen gösteririz.

Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter gardenımı ile anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

Doktor, daha önce laboratuvarda toplanan ve işlenen spermi rahim boşluğuna yerleştirir. Yerleştirmeden önce laboratuar spermi seminal sıvıyı alarak ve spermi konsantre ederek ‘yıkar’.

Bu işlemlerin yapılma amacı Polycystic Ovary Syndrome problemli embriyoya önceden tanı koyarak hastalıklı bebek yerine sağlıklı bebek doğmasını sağlamak, düşük yapma ihtimalini azaltmak ve tüp bebek başarı şansını artworkırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar şartları ve tecrübeli personel gerektirmektedir.

Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu check, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.

Aşılama yöntemi nedeni belirlenemeyen kısırlık olgularında ve çoğunlukla erkeğe bağlı doğurganlık kaybı durumunda tercih edilen lawnımcı üreme tekniklerinden biridir.

Transfer aşamasının tamamlanmasının ardından sağlıklı embriyo implantasyonunun six gün ile 10 gün arasında değişen bir sürede gerçekleşebildiğini söyleyebiliriz.

Kadın ve erkek üreme hücrelerinin bu aşamada 3 gün ile 5 gün arasında değişen bir sürede laboratuvar ortamında kalması gerekebilir. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından son aşamaya yani embriyo transferine geçilir.

Report this page